domingo, 16 de febrero de 2014

EL TRANSTORN DE RETT

És una greu malaltia la qual, és neurològica i afecta sobretot a les dones. Encara que siga poc coneguda és la causa del retard mental mes freqüent en dones, per darrere de la Síndrome de Down.
                                               
                                              CARACTERÍSTIQUES

Aparentmnt les xiquetes naixen bé. Però tenen una mutació genètica, la qual es manifesta quan no poden tenir control sobre si mateixes.
La raó d'açó és que les xiquetes naixen amb dos cromosomes X i un d'ells té una mutació, però per contra l'altre cromosoma les compensa i per tant, poden viure. Els xics disposen d'un cromosoma X i l'altre Y.
É una malaltia hereditària, i per desgracia és una mutació que pot afectar a qualsevol familia. Lamentablement moltes de les xiquetes que pateixen aquesta malaltia no la tenen diagnosticada.

                                                        HISTÒRIA

És una transtorn neurològic de base genètica que va ser descobert per Rett, al 1966, però va tenir molt poca difusió i per tant encara, hi seguixen investigant.

                                                 BIBLIOGRÀFIA 

http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADndrome_de_Rett : D'açí he extret la informació i d'un programma de la tv ( Conexió Samanta ).
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjF5E7zG-G0zytm4AAjdHMd5pnXoCFdQ3GkEcufgVr3wLmDVxN-ukk2ShQAGMi99uq2qUpdXKXS6SACy38RAeRkIFnlfLTVmfVu-WGpZtzf1O4O-ZveHo68o1Mkyi-1gU9qQLByUCC8wg/s320/images+(8).jpg : D'açí he extret la imatge

No hay comentarios:

Publicar un comentario