domingo, 15 de noviembre de 2015

ROQUES MAGMÀTIQUES

Les roques magmàtiques, són totes aquelles roques que provenen del refredament de un magma, si el refredamet es produeix al interior, les roques que es formen reben el nom de plutóniques, mentre, què si el refredament es produeix al exterior, les roques que es formen reben el nom de volcàniques.

Les roques plutóniques son grans masses de roques magmàtiques, les quals reben diferents noms segons les dimensions de l'intrusió:
- Batolit: massa plutònica de grans dimensions
- Lacolit: de menor tamany, respecte a l'anterior, sol estar unida mitjaçant un conducte a un batolit.

Les roques volàniques, independentement de la seua composició, es poden agrupar per la seua formació en:
-Piroclasts: són fragments rocosos. Es trata del material fos que es llançat al aire durant l'actvitat volcànica y que es gela al caure en forma de pluja. Els troços de tamany xicotet son les cendres volcàniques, els de tamany intermig es denominen lapili o escories. Quan adquireixen un major tamany i un aspecte redondejat s'anomenen bombes volcàniques.

BIBLIOGRÀFIA
Tota la informació extreta forma part dels apunts del projecte biosfera de 1ª de Batxillerat, realitzats per Juan Aznar.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Museo_de_La_Plata_-_Basalto_escori%C3%A1ceo.jpg: Es la primera imatge, la qual fa referència a les roques volcàniques (basalt)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2a/Roca_Granito.JPG: És la segona imatge, la qual fa referència a les roques plutòniques (granit).

No hay comentarios:

Publicar un comentario