lunes, 9 de febrero de 2015

REPRODUCCIÓ SEXUAL I ASEXUAL

La reproducció sexual és un procés biologic en el qual es combina material genètic de dos individus diferents, el mascle i la femella. Es caracteritza per l'unió de gametes,  mitjançant la fecundació, amb aquest procés més tart donarà lloc a un zigot i a partir d'ahí un embrió que prendrà vida.
En la reproducció seual tots els individus són diferents excepte els bessons idèntics que tenen els mateix material genètic.
Una de les ventages de la reproducció sexual, és la capacitat d'aclimatament o protecció davant situacions adverses, com pot ser una malatia.

Per contra, la reproducció asexual no necessita de dos individus sinó de un sol individu. De manera que els organismes fills són iguals als del progenitor. És la reprodució propia dels procariotes.
La part negativa d'aquesta reproucció és que quan el èsser viu cau malalt o té una maltia cauen tots els èssers vius de la mateixa espècies del voltant perque són iguals que el afectat i tenen les mateixes defenses i tot igual. D' ahí ve el problema moltes vegades de les males collites.

BIBLIOGRÀFIA.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Reproducci%C3%B3_asexual
http://es.wikipedia.org/wiki/Reproducci%C3%B3n_sexual : D'aquests dos enllaços he tret la informació.
http://www.clubcientificobezmiliana.org/blog/wp-content/uploads/2012/05/Sexual-asexual.gif : D'açí és la imatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario