sábado, 28 de febrero de 2015

LA MITOSI

És un métode de divisió cèl·lular en el que es fa una còpia dels gens avanç de realitzar-se, per la qual cosa permet formar clons amb la mateixa configuració genètica en el cas dels èssers unicèl·lulars.

MITOSI CICLE CÈL·LULAR

Si, per terme mig una cèl·lula tarda en dividir-se 24 hores, 23 el nucli està en interfase, el ADN està descondensat en forma de cromatina i els gens s'estan llegint per a fabricar proteInes i crèixer. No s'observen els cromosomes. Durant una hora la cèl·lula es divideix, es produeixen molts canvis observables.
Interfase, hi ha 3 subfases:
G1: la cèl·lula encara creix, però no s'han fet les copies d'ADN.
S: L'ADN es còpia i a partir d'ara els cromosomes tindrán dues cromatides.
G2: Una vegada copiats els cromosomes la cèl·lula es prepara per a la divisió duplicant els centríols i formant les proteInes dels microtubuls que ajudaran a repartir els cromosomes durant la divisió duplicant els centríols i formant proteInes dels microtubuls que ajudaran a repartir els cromosomes durant la divisió.

ETAPES DE LA MITOSI

PROFASE, la cromatina es condensa, i els cromosomes es comencen a fer visibles. Els centríols es van separanti a partir d'ells comencen a crèixer els microtúbuls del fus mitòtic que permeten el moviment i el repartiment dels cromosomes.
PROMETAFASE, comença a desapareixer la membrana nuclear, els cromosomes ja estan molt condensats i es fan molt visibles les dues cromatides unides pel centrome. Els centríols es dirigeixen cap als pols oposats de la cèl·lula i el fus ja està practiament format.
METAFASE, ha desaparegut totalment la membrana nuclear, els cromosomes s'insereixen als microtúbuls del fus mitotic i es disposen al centre de la cèl·lula.
ANAFASE, les dues cromatides idèntiques de cada cromosoma es separen dels microtúbuls del fus on s'encontraven, s'acurten i arroseguen les cromàtides cap als dos pols de la cèl·lula on es formaran les dues cèl·lules filles.
TELOFASE, els cromosomes ja han arribat a situar-se en els dos pols de la cèl·lula i comencen a descondensar-se per formar una altra vegada la cromatina, apareix la membrana nuclear i desapareix el fus mitòtic. S'inicia la citocinesi

BIBLIOGRÀFIA

Apunts de extrets de clase, seria tot el text.
https://sicknexxt.wordpress.com/2010/10/19/adn-y-la-mitosis/: D'açí és la imatge.

1 comentario:

  1. Article aclaratori que ve molt bé! Deuria haver estudiat l'examen d'ací jajaja

    ResponderEliminar