sábado, 29 de marzo de 2014

REDACCIÓ DEL RECOREGUT D'UN ALIMENT .

La redacció tracata del recorregut que fa el sucre del pà, des de què me'l passe a la boca fins que arriba a una fibra múscular del adubctor de la cama.

Me pose el pà a la boca i aleshores comença ja el procés digestiu de manera involutaria.
A la boca es combina amb la saliva i aquesta fa una bola i la llengua el tira cap al esòfag.
El menjar arriba a una zona en la qual està la epligotis que és la "nou" la qual s'assegura que el liment passa a l'esòfag en lloc de la traquea. Quan passa d'açí el menjar arriba als músculs de l'esòfag els quals trituren encara més l'aliment i l'ajuden a baixar a l'estòmag.
El estòmag mescla totes les boles alimentaries, i les tritura juntament amb el suc gàstric i les fortes parets músculars que té l'estomag. A més de triturar i mesclar el aliment, també el desinfecten els bacteris i germens.
Després de tot açó passa cap a l'intestí prim, açí el'imtestí ho descomposa tot, per tal de que el cos ho puga agafar i li traga un bon profit. Tot açó ho fa gracies al fetg, el pancrees i la vesícula biliar.
Tots els òrgans que acabem de nombrar ernvien uns sucs que ajuden a digerir els aliments i permiteixen que el cos absorvisca els nutrients que contenen els aliments ingerits. El pancrees segrega el suc pancreàtic que ajuda a pasar la grasa al corrent sanguini.
Després de permaneixer unes 4 hores els aliments a l'intestí prim els nutrients pasen al fetge mitjançant el corrent sanguini.
El fetge filtra els nutrients de les substàcies de rebuig. Els nutrients continuen al corrent sanguini. A més a més el fetge tamé reté alguns nutrients per si el cos té alguna necessitat urgent. A més d'aço´el fetge segrega la bilis.
Després les substàncies de rebuig passen a l'intestí grós i ahí ja continuen el seu procés.
Mentre els nutrients passen al corrent sanguini i van al cor per tal de agafar pressió i quan ariben al cor entren amb la sang sense pressió per les venes caves, a l'auricula dreta i así passa al ventricle dret i ara si, la sang amb els nutrients és impulsada a pressió per la artèria pulmonar, aquesta es capil·laritza al voltant del àlveols perdent pressió i deixar el CO2 agafant oxígen. Torna al cor per les venes pulmonars i entra per l'auricula esquerra . Passa al ventricle esquerre i la sang amb l'oxígen i amb els nutrients és impulsada per la artèria aorta i aquesta és ramifica fins arribar a transformar-se en capil·lars per tot el cos deixant oxígen i nutrients a les cèl·lules i així es com arriba el sucre del entrepà que s'hem menjatal abductor de la cama.

BIBLIOGRÀFIA

 http://blocs.xtec.cat/cienciaenxarxa/files/2010/04/aparell_digestiu.jpg : D'ací és la primera imatge.
 https://lh4.googleusercontent.com/-oq3tlU_5Yyc/UR95Gqfq1hI/AAAAAAAAA9E/ZsPl6Ii5_yM/s800/dibujo-circulacion-de-sangre5.jpg  : D'açí és la segon imatge.
Redacció redactada mitjançant coneixements pròpis.


1 comentario:

  1. El pàncrees segrega suc pancreàtic, la bilis la segrega el fetge que, per un costat segrega la bilis i per altre filtra la sang una vegada absorbida.
    El final està molt bé, tot d'un tiró.
    Vigila algunes faltes d'ortografia i algunes lletres que te falten o te sobren.

    ResponderEliminar