domingo, 1 de diciembre de 2013

TEIXIT MÚSCULAR



             TEIXIT MÚSCULAR

El teixit muscular és un teixit molt especialitzat, no té substància intercelular però les seues cèl·lules formen paquets envoltats de teixits conjuntiu que als extrems de les fibres formen els tendons dels músculs.
Les fibres són més o menys allargades, segon el tipus de teixit muscular.
La seua principal característica és la gran abundància de les proteïnes que formen el citoesquelet de la cèl·lula: l'actina i la miosina. La interacció entre les dues proteïnes produeix la contracció de la cèl·lula, l'estirament és passiu, les proteïnes es relaxen i alguna força externa a la cèl·lula provoca l'estirament.

Hi ha tres tipus de teixit muscular:
  
Teixit muscular estriat. Les proteines actina i miosina estan molt ordenades formant una estructura anomenada sarcòmer


Teixit muscular llis. No té les proteïnes organitzades en sarcòmers i no té tanta sang al seu voltant, per la qual cosa és blanc en lloc de rosat. És el múscul que hi ha als òrgans vitals, , la contracció és més lenta, duradora i involuntària Les cèl·lules són menudes, tenen un sol nucli i s'uneixen entre elles per formar el músculs


 Teixit muscular cardíac. És de contracció ràpida i involuntària, té cèl·lules curtes unides entre elles com el muscular llis, però presenta sarcòmers com l'estriat. A més a més té propietats elèctriques semblants al teixit nerviós. Les contraccions son autònomes, el cor té el seu propi marcapassos i el sistema nerviós només regula el ritme.



No hay comentarios:

Publicar un comentario