viernes, 26 de febrero de 2016

CLOROPLAST: Fotosíntesi.

Són els orgànuls que contenen la clorofila i són exclusius dels vegetals on es realitza la fotosíntesi; són estructuralment semblants a les mitocondries; la teoria endosimbiòtica proposa el mateix origen per a ambdós orgànuls. Els cloroplasts tenen dues membranes, un de externa, la qual és permeable, i un altra de impermeable als ions. En l'interior de la membran hi ha una dissolució col·loïdal anomenada estroma que poseeix el seus propis ribosomes, i la seua pròpia cadena d'ADN circular.

En els cloroplasts es realitzen dos tipus de processos químics diferenciables.

La fase llumínica de la fotosíntesi: És indispensable la presència de llum de primeres.
Associat a la membrana til·lacoidal es realitza la fotòlisi de l'aigua; utilitzant l'energia de la llum s'extrauen els electrons de l'aigua i s'acumulen com a potencial reductor en mol·lèules de NADPH2 i ATP, és la fotosíntesi en sentit estricte, correspon a les reacions del metabolisme energètic dels vegetals. Quan descomposem l'aigua, utilitem l'hidrogen per a la següent fase, i l'oxígen és alliberat al medi.

La fase fosca de la fotosíntesi: No depén directament de la llum, però sí dels productes de la fase lluminosa.
A aquesta fase es converteix l'hidrogen, el dióxid de carboni, i l'oxígen en glucosa. A la fase oscura, amés, també s'agafen el productes de la fase lluminica (ATP I NADPH2) i és realitn més processos químics sobre ells. La fase oscura ocorre a l'estroma.

BIBLIOGRÀFIA
-Llibre Biologia i Geolgia, 1º BATX. Ed. ECIR
-Apunts del tema de citòlogia de pmiguel600k.
-Wikipedia. Sols la fase osura.
-Imatge:  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Photosynthesis-es.png

5 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  2. Hola, supongo que estamos en el mismo curso del insti, así que estaremos dando lo mismo, la verdad es que suelo consultar bastante este blog porque tiene buenas entradas, pero bueno te cuento, he visto que mencionas los estromas, pero la verdad es que sigue sin quedarme muy claro donde se situan y cual es su función exactamente.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Buenas Guille, da gusto ver que sigues mi blog, muchas gracias.

    ResponderEliminar
  5. Por lo que hace a los estromas, son una zona interna de los cloroplastos donde se leva a cabo la fase oscura de la fotosíntesis.

    ResponderEliminar