martes, 12 de noviembre de 2013

RESUM DEL PREZI DE BIOMOLÈCULES

Resum del Prezi de BIOMOLÈCULES


 
Aigua: L'aigua és la biomolècula més abundant, la seua principal funció és dissoldre altres molècules per a que aquestes reaccionen. L'aigua també reacciona amb la resta de molècules.

Sals Minerals: Si están precipitades formen esquelets. Si están dissoltes, están dissociades i els seus ions tenen funció reguladora

Glúcids: Són hidròfils, o es dissolen facilement. Són la principal reserva enèrgetica dels vegetals. Són menuts, dolços i solubles. Són les mol·lècules que respiren les cèl·lules per obtindre energia. Ex: Glucosa, fructosa, sacarosa, lactosa, maltosa.                               
 Polisacàrids: polímers de monosacàrids. Midó i glucogèn tene funció energética.          
 La cel·lulosa té funció estructural, és indigerible.

Lípids: Tots són hidròfobs. Poden ser Saponificables: Triglicerids. Ex: Olis, llard, mantega amb funció energética. I les ceres amb una funció estructural i impermiabilitzant.
 Fosfolípids, tenen un funció estrutural i formen les membranes cèl·lulars.                              
 Isopreoides: Terpens: Tenen mòl·lecules lineals, aromàtiques i vitamines.                            
 Esteroides: Cícliques, vitamines, hormones i colesterol.

Proteïnes: Són especifiques dels individus. Es fan amb la información energética. Estan formades per aminoàcids. Poden tindre funció estructural o reguladora

Àcids Nuclèics: Són els gens. Formats per cadenes de nucleòtids, que contenen la información per formar proteïnes. ADN: A les cèl·lules eucariotes, conté la información i està protegit al nucli, no ix. ARN: Hi ha tres tipus:Entre els tres permeten que de l’ADN es puga formar una proteína, sense que l’ADN perille.

No hay comentarios:

Publicar un comentario